Welkom bij Chantal op Scrap@ChantalsWeb!!

Hoi!!

Mijn naam is Chantal Toet. Ik ben 44 jaar en al 15 jaar getrouwd met Michael. Verder ben ik de mama van Steven (5-1-2000). Mijn mannen zorgen voor veel creatieve ideeën en komen op bijna al mijn foto’s voor.

Zoals de meeste scrappers plakte ik mijn foto’s al leuk in. Ik maakte leuke randjes met pen en papier, ik knipte stukken van de foto’s zodat het onderwerp beter zichtbaar werd en ik verzamelde bij uitjes en vakanties alles wat ik kon vinden om de bladzijdes aan te kleden. Zo heb ik ook in 1996 mijn eigen trouwalbum gemaakt.

Het “echte” scrappen heb ik echter pas ontdekt in 2003 na onze vakantie in Florida omdat ik toen het tijdschrift Creatief met Foto’s kocht en zag dat de foto’s nog beter naar voren kwamen. Natuurlijk had ik niets meegenomen uit het scrapland bij uitstek: Amerika. Ik ben dan ook gestart met alle spulletjes die ik al had.

Pas in 2004 na een basiscursus bij Akkefietje in Eindhoven had ik het scrappen echt door en heb de volgende vakanties in Florida ook goed benut wat spulletjes betreft. De Lay-outs vanaf die tijd zien er dan ook “anders” uit. Ik denk er meer over na, zoek de goede kleuren en gebruik meer en betere materialen.

In 2005 na de vakantie werd mij gevraagd of ik ook workshops wilde geven. De mini albums die ik maak voor verjaardagen en bruiloften van vrienden waren erg in de smaak gevallen. Zelf workshops geven vond ik een heel raar idee. Ik had niet het gevoel dat ik daar goed genoeg voor was. Ikke???

Het idee liet me echter niet los en volgde me dagen en nachten. Na een lange creatieve denknacht heb ik de knoop doorgehakt en ben in september 2005 met workshops begonnen. Het is leuk!!! Ik vind het eindeloos om mijn enthousiasme over te brengen op anderen en de creatieve werkstukken tijdens de workshop te zien ontstaan. Ik ben er door tijdgebrek helaas mee gestopt in juli 2010.

Scrapbooken is werkelijk mijn passie. Mijn foto’s zijn mij heilig en zo maak ik het mogelijk om de leuke momenten later nog eens te beleven. Scrappen geeft me creativiteit en vooral rust. Lekker zelf bezig zijn en blij zijn met het resultaat. Je gedachten op nulzetten en alleen bezig zijn met de leuke momenten op je foto’s.

HEERLIJK!!! Het is zeker aan te raden als je nog een leuke hobby zoekt. Iedereen kan het.

Op deze site vind je mijn werkstukken.     Veel plezier!!