Welkom bij de workshops op Scrap@ChantalsWeb!!

Vanaf Juli 2010 zal ik voorlopig stoppen met het geven van workshops, vanaf januari 2010 stop ik met het geven van kinderfeestjes. Ik speel al een tijdje met deze gedachte omdat het op dit moment toch wel een druk legt op mijn prive-situatie en het naast een 4-daagse baan best pittig is. Als ik toch weer de kriebels krijg om een leuke workshop te geven zal ik op dat moment alle deelnemers uit mijn bestand een berichtje sturen.

Sinds September 2005 geef ik scrapbook workshops. Ik heb gemerkt dat er veel animo is om  mini-albums te maken. Voor een klein bedrag leer ik je in één of twee avonden een leuk boekje te maken met je favoriete foto's erin, dat je met trots kunt laten zien. Onderaan deze bladzijde vindt je foto's van de workshops. Als er geen foto's van de projecten staan kun je die bij de mini albums vinden.

De workshops zijn bij mij thuis in Gouda op de Vlietenburg. De aantal deelnemers is minimaal drie en maximaal zes.

Hier vindt je al mijn workshops. De data staan helemaal onderaan. Staat jouw workshop er niet bij of is hij al vol dan kan je me altijd mailen chantalgouda@hotmail.com of bellen (0182 573814)  Als je met minimaal 3 personen bent kan ik een nieuwe workshop inplannen. Bij mij of bij jou thuis. Ook kinderfeestjes zijn mogelijk.

Crop:

Niet iedereen lukt het om thuis het mini album of foto album af te maken en daarnaast is het natuurlijk heel gezellig om samen met anderen ideeën op te doen. Op een cropavond kan je zelf verder werken aan een album of een bladzijde waar je mee bezig bent of gewoon in je foto album. Je kan natuurlijk ook wat nieuws beginnen. Mijn materialen en gereedschappen staan deze avond ook tot jullie beschikking. Ik zal proberen om eens in de twee maanden een cropavond te geven.

De crops zijn op een vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur. De kosten voor de crop zijn 5,00 euro.

Workshop 1: Mini-uitvouwalbum (1 avond)

Bij deze workshop gaan we een leuk mini album maken van 10 bij 10 cm . Lekker compact zodat je het in je tas kan stoppen. Het is een uitvouwalbum waar je 16 foto's op kwijt kunt. Altijd leuk om iemand te laten zien en met een leuke voor- en achterkant is het ook leuk om het zelf regelmatig te bekijken. Je kan een mini album maken in 1 thema zoals kinderen, vakantie, trouwen, huisdieren enz. Je kan natuurlijk ook een album maken met verschillende foto's die je mooi vind. Het album heeft een gegarandeerd WOW-effect bij anderen.

wpe93.jpg (339349 bytes)

Wat heb je voor dit mini-uitvouwalbum nodig? Om te beginnen: 16 foto's, waarvan 4 rechtopstaand en 12 liggend. Als je niet genoeg foto's hebt is dat ook geen probleem, want dan vul je de vakken op met dessinpapier, plaatjes of teksten.

Verder neem je zelf mee:

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 19.15 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 15,00 euro.

 

Workshop 2: Paperbag album (2 avonden)

Het Paperbag album is een heel leuk klein album met verrassingen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om 3 labels in de zakjes te verstoppen en ook die te voorzien van foto’s. Ook dit is weer een heel leuk boekje om zelf mee te nemen of cadeau te geven.

 

   

 

Het paperbag album is een boekje van papieren zakjes waar minimaal 16 foto’s in verwerkt kunnen worden. De bladzijdes zijn 10,5 (hoog) bij 9,5 cm (breed) groot. Dit is een de maat zoals je op de 2e foto ziet. De foto’s die je nodig hebt kunnen 10 bij 15 zijn, maar mogen ook kleiner zijn. Je kunt ook delen van foto’s gebruiken. Het is maar net wat je zelf leuk vind. De bladzijdes zijn gewoon vierkant. Voor de foto’s kun je een thema kiezen of gewoon een aantal foto’s meenemen die je leuk vindt

 

Bij dit album zal er wat meer van je creativiteit gevraagd worden omdat hier elke bladzijde aangekleed kan worden. Ik zorg dat alle spulletjes hiervoor aanwezig zijn. Maar als je bij de foto’s nog leuke extra spulletjes hebt zoals entreekaartjes, folders van pretparken, alles wat met de foto’s te maken heeft, dan is dat natuurlijk ook leuk om mee te nemen en te gebruiken.

 

Omdat dit boekje wat uitgebreider is zal het ook wat meer tijd kosten: 2 avonden van 3 uur. De eerste avond heb je nodig om het boekje te maken en een start te maken met de voor- en achterkant en de tweede avond gebruik je om de foto’s in te plakken. We beginnen om 20.00 uur en eindigen om 23.00 uur.

 

Ook hier wil ik je vragen om het volgende mee te nemen:

 

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Maar daar ben ik niet bang voor want dat was vorige keren ruimschoots aanwezig. Ik hoop dat jullie weer van de partij zijn.

 

De workshop is op 2 vrijdagavonden van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten zijn 17,50 euro.

 

 

Workshop 3: Steralbum (2 avonden)

 

Het steralbum is de topper in uitstraling van de mini albums. Het is een mini album van 14,5 cm bij 10,5 cm. Van de buitenkant is het gewoon een minialbum, maar als je hem opent komt er ineens een prachtige ster in zicht die je neer kan zetten om te bewonderen. Echt een kunststuk. In dit album kunnen minimaal 16 foto's. Ook dit album vergt aardig wat creativiteit.

 

 

Omdat dit album aardig wat tijd kost, want we gaan hierbij echt boekbinden, zal je huiswerk krijgen.  Je zal het papier , dat je zelf kan uitzoeken, alvast op maat moeten snijden. Dan kunnen we de eerste avond meteen aan de slag. Deze avond gaan we het boekje in elkaar zetten en hebben we misschien nog net tijd om de voorkant te versieren. Daar kan je dus alvast over nadenken. De 2e avond gaan we de foto's in het boekje plakken en de bladzijden versieren. Ook deze workshop kost dus 2 avonden van 3 uur. We beginnen om 20.00 uur en eindigen om 23.00 uur.

 

Ook hier wil ik je vragen om het volgende mee te nemen:

 

 

De workshop is op 2 vrijdagavonden van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten zijn 15,00 euro.

 

 

Workshop 4: Enveloppen Mini album (1 avond)

We gaan een heel leuk enveloppenboekje maken door 4 mini envelopjes in de lengte aan elkaar te bevestigen. Dit enveloppenboekje is zo’n 7 bij 7 cm en gemaakt van kleine envelopjes die je bestempeld. Je kan er 5 foto’s op pasfotoformaat in kwijt. 1 op de voorkant en 4 in de envelopjes . Het is een heel leuk boekje om te maken voor jezelf of weg te geven. Het is bij dit boekje leuk om een thema als onderwerp te kiezen zoals afzwemmen of je vakantie. Maar de fotokeuze is natuurlijk helemaal aan jezelf

   

 

Wat moet je meenemen?:

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 12,50 euro.

 

Workshop 5: Creditcard album (1 avond)

Nog een leuk kado nodig? Dit mini album is op creditcardformaat. Hierin passen alleen foto’s van 3 bij 5 cm of de overzichtsfotootjes die je bij elke bestelling krijgt. Alle bladzijdes worden gelamineerd zodat dit boekje in de tas meegnomen kan worden zonder dat het beschadigd. We maken een voorkant en 5 bladzijdes en zetten die vast met een sleutelring. Je kan er natuurlijk thuis nog veel meer bladzijdes bij maken. Als je een persoon als onderwerp kiest kan je bijvoorbeeld elk jaar een nieuwe bladzijde bijvoegen met een nieuwe leeftijd en een nieuwe foto. Zo blijf je bij en heb je een eigen foto albumpje bij je, wat ook nog leuk versierd is.

Wat moet je meenemen?:

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 15,00 euro.

 

Workshop 6: Pagina/ Lay out (1 avond)

Dit is pas echt scrappen. Een echte bladzijde maken op 30,5 bij 30,5 cm formaat of gewoon het formaat wat in je foto album past. We maken een dubbele bladzijde. Je mag zelf een ontwerp maken, maar als dat niet lukt dan heb ik mallen/ sjablonen liggen die je hierbij erg kunnen helpen. Als je dit een keer hebt gedaan wil je het nooit meer anders.

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 15,00 euro.

 

Workshop 7: Canvas (1 avond)

Een canvas (schilderslinnen) maken komt dicht bij het maken van een echte scrapbladzijde voor in je foto album. Alleen hier verstop je de bladzijde niet in het album, maar hangt hem aan de muur om te bewonderen of zet hem neer. Het leuke aan canvas is dat je alle mogelijke technieken kan gebruiken. Je kan schilderen en sjablonen gebruiken, maar je hebt ook de mogelijkheid om 3-dimensionaal te werken. Op een canvas hoeft niets plat te zijn, zoals in een foto album. Je kan alles gebruiken wat je wilt. Het is ook leuk om onderaan een canvas bedeltjes te hangen of een mooie monogram op het canvas te plaatsen.. Wij zullen starten met het beschilderen van het canvas (vaak alleen de randen) om vervolgens een mooi ontwerp te maken met foto's en papier. Wat is leuker dan een zelf gemaakt kunstwerk aan de muur te hebben in plaats van alleen één losse foto. Je kan de kleuren aanpassen aan de foto's en je interieur.

Wat moet je meenemen?:  

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 19.30 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 17,50 euro.

 

Workshop 8: Plastic Album (1 zaterdagmiddag)

 

Dit album is uniek! Het is echt een doorkijkalbum gemaakt van plexiglas. Dit heeft niemand! In het album komen 5 pagina’s waar je foto’s op kunt bevestigen en versieren. De pagina’s zijn 20 bij 20 cm en elke pagina kan aan twee kanten versiert worden en voorzien van foto's. Voor de foto en het versieren is er een grootte van 10 bij 10 cm tot 15 bij 15 cm. Je kan zelf kiezen wat je mooi vindt ook het papier is een eigen keuze en dien je zelf mee te nemen. Je kan de foto's in zijn geheel gebruiken, maar je kan ook elementen uit de foto's nemen zodat je een speelser overzicht krijgt. Ik zorg voor het dessinpapier en verschillende kleuren papier om te versieren en natuurlijk staan al mijn gereedschappen tot je beschikking.

 

 

Wat moet je meenemen?:  

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een zaterdagmiddag van 12.30 uur tot 17.30 uur.

De kosten voor de workshop zijn 25,00 euro.

 

 

Workshop 9: Ali Edwards Album (1 avond)

Ali Edwards is een bekende Amerikaanse scrapster.  Ik heb haar in 2005 ontmoet en zij heeft een eenvoudige maar mooie stijl. Je kan haar werk bekijken op haar blog: http://www.aliedwards.typepad.com/ . Dit minialbum is 13 bij 18 cm en is bedoeld om jouw mooie momenten uit 2006 of 2007 (of welk jaar je wilt) in te bewaren. Er kunnen 5 foto’s van 13 bij 18 in en hierbij kan je aangeven wanneer het was en waarom het voor jou een mooi moment was. Dit is echt een aanrader! We gaan een nieuwe techniek gebruiken: verven met een mask. Dit houdt in dat we een mask op grijsboard plakken en er overheen verven. De verf komt alleen om de mask ( soort sjabloon) heen en vervolgens kan je de mask weer verwijderen. Een hele leuke techniek. Verder gaan we aan de slag met transparanten. 

Wat moet je meenemen?:  

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 18,50 euro.

 

 

Workshop 10: Clipboard Puzzel (1 avond)

 

Weer eens wat heel anders, geen minialbum, maar een puzzel van je foto maken. Jouw foto van 13 bij 18 als een puzzel op een clipboard dat je leuk aan de muur kunt hangen. De foto bevestigen wij op 6 puzzelstukken en dat vereist wel wat knip- en snijwerk. Deze puzzel wordt dan op een chipboard bevestigd met een lint zodat je 'm vaak kunt maken. Op het clipboard kan je een voorbeeldfoto bevestigen van degene waar je een puzzel van maakt. Het mag natuurlijk ook een andere foto zijn. Verder zal het chipboard leuk versiert worden. Dit belooft een hele leuke avond te worden.

 

 

 

Wat moet je meenemen?:  

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 12,50 euro.

 

 

Workshop 11: Mini album in sigarenkistje (1 avond)

Tijdens deze workshop gaan we een kistje verven en bekleden naar eigen keuze. In het kistje maken we een mini album, wat we ook helemaal "aankleden". Het minialbum zal een harmonicaalbum worden met verstevigde voor en achterkanten.. Het doosje is 13 cm bij 12 cm en het album zal 10,5 bij 10,5 worden. We hebben dus verkleinde foto’s nodig of foto’s die tot 10,5 cm geneden kunnen worden. Er kunnen 6 tot 10 foto’s in het album. Dit is werkelijk een hele creatieve workshop, Je gaat in 1 avond het doosje een leuk uiterlijk geven (alteren) en vervolgens een minialbum maken. Het doosje geven we een leuke kleur verf en bewerken het daarna met papier, foto's, letters etc. Het boekje gaan we zelf snijden en en ook aankleden. Bedenk hierbij alvast wat voor uitstraling je je project wilt geven, want je zal door moeten werken.

Wat moet je meenemen?:  

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 17,50 euro.

 

Workshop 12: Jacobsladder (1 avond)

 

Weer eens wat anders, een jaconsladder, ook wel bekend als speelobject. Het is een rij dikke kartonnetjes bevestigd met een bijzonder scharniersysteem van lint zodat de plaatjes kunnen wisselen. Leuk om te laten zien en erg leuk om zlef mee te spelen en de plaatjes te laten verwisslen. Het boekje is 8,5 bij 8,5 cm. Dus je foto's moeten in ieder geval kleiner zijn dan dit formaat.

 

 

Wat moet je meenemen?:  

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 15,00 euro.

 

Workshop 13: Accordeonboekje in vouwdoosje (1 avond)

Het accordeonboekje in vouwdoosje is een leuk miniboekje waar je kleine foto's of pasfoto's in kwijt kunt. Het boekje wordt helemaal gevouwen en je hoeft eigenlijk weinig te lijmen. Het doosje is 7,5 cm bij 7,5 cm. Het boekje past precies in het doosje en er kunnen 6 kleine foto's in van ongeveer pasfoto formaat Ze mogen ongeveer 4,5 bij 4,5 zijn.

Wat moet je meenemen?:  

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 15,00 euro.

 

Workshop 14: Explosiedoosje (1 avond)

 

Dit mini-albumpje ziet er in eerste instantie uit als een doosje, maar als je de deksel eraf haalt vallen de bladzijen naar je toe. Weer eens een andere uitvoering van een mini-album en heel leuk om te maken. We maken het hele doosje met dubbelzijdig papier en kunnen dus beide kanten bewerken.

 

 

Wat moet je meenemen?:  

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 15,00 euro.

 

 

Workshop 15: Watervalboekje (1 avond)

 

Dit miniboekje heeft de mogelijkhied om meerdere foto's te verwerken zonder dat je ze in eerste instantie ziet. De foto's komen te voorschijn als je aan het onderste lipje trekt, de bovenste foto's verdwijnen dan. In het boekje kunnen 16 foto's verwerkt worden. Het boekje kan ook opgehangen worden.

Wat moet je meenemen?:  

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 12,50 euro.

 

Workshop 16: Rond Album (1 avond)

 

Dit leuke boekje is een kwart cirkel als het dicht is, maar als het openklapt heb je een volledige cirkel om te kunnen versieren met je foto's. Je kunt hier varieren met het aantal foto's. Maximaal kunnen er 20 foto's in.

Wat moet je meenemen?:  

En verder natuurlijk een super humeur en veel lol. Want dat is het allerbelangrijkste. Gewoon een leuke avond hebben.

De workshop geef ik op een vrijdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur.

De kosten voor de workshop zijn 15,00 euro.

 

 

 

Data Workshops en Crops:

Workshop Prijs Tijd Aantal keer Huiswerk Zelf aanschaffen Data      
mini uitvouwalbum 15,00 19.15-23.00  1 avond            
paperbagalbum 17,50 20.00-23.00 2 avonden            
steralbum 15,00 20.00-23.00 2 avonden huiswerk 10 cardstock        
creditcardalbum 15,00 20.00-23.00 1 avond            
plastic album 25,00 12.30-17.30 1 middag huiswerk 10 cardstock        
clipboard puzzel 12,50 20.00-23.00 1 avond            
LO (technieken) 15,00 20,00-23,00 1 avond 23-04-2010 02-07-2010  
tagalbum 15,00 20.00-23.00 1 avond      
scrappen in sigarenkistje 17,50 20.00-23.00 1 avond            
japans gebonden boek 15,00 20.00-23.00 1 avond            
harmonica album 15,00 20.00-23.00 1 avond            
Ali Edwards mini album 18,50 20.00-23.00 1 avond            
kalender 15,00 20.00-23.00 1 avond            
crop 5,00 20.00-23.00 1 avond 26-03-2010
enveloppenalbum 15,00 20.00-23.00 1 avond            
canvas 17,50 19.30-23.00 1 avond            
piano hinge book 15,00 20.00-23.00 1 avond            
accordionboekje in vouwdoosje 15,00 20.00-23.00 1 avond            
explosiedoosje 15,00 20.00-23.00 1 avond            
jacobsladder 15,00 20.00-23.00 1 avond            
Mini Album 30 x 15 cm   20.00-23.00 1 avond     19-02-2010      
watervalboek 15,00 22.00-23.00 1 avond            
interactieve bladzijde 15,00 22.00-23.00 1 avond            
rond vouwboek 15,00 22.00-23.00 1 avond            
mini album schoolfoto's   20.00-23.00 1 avond     28-05-2010      
enveloppen mini album 12,50 20.00-23.00 1 avond            
pagina/ lay-out 15,00 20.00-23.00 1 avond            

 

 

Foto's: